« Назад

Панагюрище ще приеме финала за Купата на България при мъжете

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 05/12/2018 19:42
Панагюрище ще приеме финала за Купата на България при мъжете basketball.bg

 

Финалът на турнира за Купата на България при мъжете ще е на 2 март в Панагюрище. Това реши на последното си редовно заседание за 2018 г. Управителният съвет на БФБаскетбол днес. Управата прие Наредбата за провеждане на турнира при мъжете и жените догодина.

 

Схемата на турнирите остана непроменена, както бе гласувано и прието това още през септември. Право на участие имат всички участници в НБЛ за мъже, подали заявка за участие до 17.30 ч. на 10 декември 2018 г. и подалите заявка за участие до 17.30 ч. на 28 януари 2019 г. първи четири отбора съгласно класирането след първия етап от Държавното първенство на А група за жени.

 

Жребият за полуфиналите при жените ще бъде теглен на 4 февруари, като мачовете са на разменено гостуване на 20 и 27 февруари. Финалът ще се играе на 9 март в зала „Триадица“, освен ако за финала не се класира отбор от София.

 

Турнирът при мъжете ще се проведе в три етапа. На 11 декември ще бъде изтеглен жребият за четвъртфиналите и полуфиналите. Четвъртфиналите ще се играят на 27 декември и 16 януари на разменено гостуване, а финалистите ще бъдат определени в мачове на 13 и 16 февруари. Финалът е на 2 март в Арена Асарел в Панагюрище.

 

Днес УС прие и някои малки промени в правилника на Треньорската комисия, която ще обсъжда и предложи на следващо заседание на УС Статут на треньора и Правилник за работа на Лицензионната комисия.

 

УС гласува и прие с един Въздържал се и всички предложения на ОС на НБЛ, сред които „БФ Баскетбол да преотстъпи интернет правата за домакинските мачове  на БК, които искат да ги преотстъпят на трети лица само за периода, докато настоящия договор с БНТ е действащ. БК подписват за това договор с БФ Баскетбол с определени условия“.

 

Приет бе и нов член на федерацията - „Баскетболен клуб за хора с увреждания Левски“ София от момента, в който извърши промяна в Устава си и отстрани възможността юридически лица да членуват в него.

 

По точка Разни управата отпусна месечен хонорар за подпомагане на изпадналата в тежко състояние бивша баскетболистка Ермила Попова.

 Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day