« Назад

Димитрис Кукурис: Знаехме, че Балкан ще се опита да наложи своя ритъм

Добави в Svejo
Източник: balkan-basket.com 08/11/2018 13:05
Димитрис Кукурис: Знаехме, че Балкан ще се опита да наложи своя ритъм fiba.basketball

 

АЕК Ларнака победи Балкан в четвърти кръг от ФИБА Къп и запази шансове за продължаване напред в турнира. Тимът на Димитрис Кукурис спечели със 78-77 и постигна баланс 2-2 в група В. Ето какво беше мнението за мача на старш-треньора:

"Искам да поздравя моите играчи. Това е голяма победа за нас. Дойдохме тук за тежък мач срещу първия отбор в нашата група. Балкан е много добър отбор, който бе непобеден до този момент. След загубата у дома ние трябваше да се противопоставим. Нуждаехме се от тази победа, за да запазим шансове да се класираме в следващия кръг във ФИБА Къп.

 

Мачът беше оспорван. Знаехме, че Балкан ще се опита да наложи своя ритъм в мача още повече като играе у дома. Те са отбор, който може да те накаже, ако не си концентриран 1,2 минути. Могат да те убият. Гледахме първите им три мача във ФИБА. За 1,2 минути те могат да станат големи дяволи за твоя отбор, но ние се държахме близо. Противопоставихме им се 3,4 пъти в мача. Моите играчи показаха характер и това бе много важно за нас. Удържахме победата и спечелихме двете точки, които ни трябваха. Имаме още два мача във ФИБА Къп.

 

След ден играем и ключов мач в Кипър срещу Паралимни. Трябва да забравим тази среща. Още веднъж поздравявам моите играчи, треньорите, но и отборът на Балкан за здравия мач. Желая успех на отбора в следващите два мача."

 

Хърватинът Юре Шкифич бе най-полезен за успеха с 23 точки (8/11 от средно разстояние), а ето как той коментира победата: "Спазихме плана, който имахме за мача. Определено това беше най-добрият отбор в нашата група. Искаме да се придържаме към нашия план и да вземем успеха като гост. Това беше много важна победа за нас, защото загубихме последните няколко срещи. Поздравявам моя отбор за победата."Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day