« Назад

Небойша Видич: Имахме ужасяващи решения в някои ситуации

Добави в Svejo
Източник: balkan-basket.com 07/11/2018 23:34
Небойша Видич: Имахме ужасяващи решения в някои ситуации fiba.basketball

 

Балкан допусна първо поражение в турнира за Купата на ФИБА Европа. Тази вечер вицешампоните отстъпиха драматично на АЕК Ларнака със 77-78 след оспорван мач, който се реши в последните секунди. Ботевградчани обаче запазват лидерство в група В с актив 3-1, следвани от Цмоки Минск и АЕК с баланс 2-2. Четвърти е Белфиус Монс-Ено с 1-3. Ето какви бяха думите след мача на старши-треньора на домакините Небойша Видич:

 

„Поздравления за АЕК. Не мога да си спомня кога съм виждал, не само като треньор или участник в баскетболен мач, един отбор да отбележи почти 50 точки с 5 асистенции или почти 80 точки с 8 асистенции. Това означава, че има нещо грешно в индивидуалните способности на моя отбор. Означава също, че сме прекалено меки или за да бъда по-конкретен – играхме като момичета. Вероятно обиждам някои момичета. Някои от тях играят по-здраво, отколкото ние тази вечер.

 

Започнахме много лошо срещу този играч на пресконференцията (б.р Юре Шкифич). Знаем как играе той и каква е класата му. Да им позволим да ни вкарат 47 точки преди почивката – това е неприемливо. След това бяхме нервни. Изпуснахме някои стрелби, които трябваше да вкараме. Имахме ужасяващи решения в някои ситуации, не можехме да подадем на правилния човек в подходящия момент. Играхме изключително лошо тази вечер. Опитах да обясня на моя отбор, че тези момчета нямат какво да губят и ще дойдат тук, за да спечелят. Още от първата минута го показаха. Не успяхме да отговорим на това в нападение и особено в защита.“Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day