« Назад

Балкан стъпи на криво срещу АЕК Ларнака (ВИДЕО)

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 07/11/2018 21:27
Балкан стъпи на криво срещу АЕК Ларнака (ВИДЕО) fiba.basketball

 

Балкан Ботевград претърпя първа загуба във ФИБА Европа Къп. Баскетболистите на Небойша Видич отстъпиха драматично на АЕК Ларнака със 77-78 в мач от четвъртия кръг на група B. Срещата в „Арена Ботевград“ премина през множество обрати, но в нейния край гостите измъкнаха успеха. Ботевградчани продължават да заемат първото място в потока, като имат на сметката си и 3 победи, а шампионите на Кипър са зад тях с баланс от 2 успеха и 2 поражения. На 14 ноември Балкан ще гостува на Цмоки Минск, докато играчите на Димитрис Кукурис ще бъдат гости на Белфиус Монс Ено.

 

Смяната на водачеството и равенствата преобладаваха във встъпителната част. Все пак в последните секунди силни изяви на Кайл Виналес и Тайрел Бигс осигуриха 4 точки преднина на гостите след 10 минути игра.

 

Ситуацията на паркета се запази идентична и във втората десетка, като нито един от двата тима не успя да се откъсне със сериозна разлика. Сценарият от края на първата четвърт се повтори и във втората, когато Ла‘шард Андерсен фиксира 47-46 в полза на кипърците на полувремето.

 

Нищо не се промени и при подновяването на играта. Въпреки това два наказателни удара на Александър Гавирлович ботевградчани с точка напред във финалните акорди на периода.

 

Драмата бе пълна и в заключителната четвърт, а гонитбата продължи с пълна сила. Така се стигна до последните 16 секунди, когато един наказателен удар на Владимир Веремеенко даде точка преднина на кипърските шампиони. След това Димитър Димитров и Брендън Браун се нагърбиха с отговорността да донесат победата на „зелените“, но стрелбите им зад дъгата не поразиха целта и победата остана за гостите.

 

Брендън Браун се отличи със 17 точки за българите, 16 навъртя Танксли Ефианай (4 тройки), Александър Гавилович (12 борби) добави 15, 14 има Микейл Хопкинс.

 

От другата страна Юре Шкифич отговори с 23 точки, със 17 е Кайл Виналес, Тайрел Бигс се отчете с 11, 10 наниза Владимир Веремеенко, който остави срещу името си и 13 овладени топки.

 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН БОТЕВГРАД-АЕК ЛАРНАКА

 

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТАКликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day