« Назад

Галин Стоянов: Индивидуалната отговорност не се осъзнава достатъчно

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 04/11/2018 15:04
Галин Стоянов: Индивидуалната отговорност не се осъзнава достатъчно basketball.bg

 

Черно море Тича претърпя пето поредно поражение в мъжкото ни първенство и все още няма победа. Варненци отстъпиха и при гостуването си на Ямбол, въпреки че изиграха чудесно първо полувреме в зала "Диана". Старши треньорът на "моряците" Галин Стоянов бе разочарован след мача. 

 

Мачът започна добре за нас, но няма как да се надяваме на победа, при условие, че имаме шест асистенции и 22 грешки. Отборът на Ямбол няма отбелязана тройка в първата част, във втората вкарва пет от шест, а ние продължаваме да не излизаме достатъчн агресивно срещу хора, които явно могат да вкарват. Стъпка по стъпка, отборът на Ямбол взе инициативата,докато ние смятахме, че мачът ще продължава нормално и спокойно за нас, че ще запазим разликата. Естествено това няма как да се случи в модерния баскетбол.Водим се за млад отбор, а в един момент се оказва, че по-опитните бягат повече от младите. Логично е, когато нямаш опит, да бягаш повече, да пазиш повече, да скачаш повече - трябва да компенсираш с нещо. Индивидуалната отговорност не се осъзнава достатъчно". 

 

Своето мнение за мача в Ямбол сподели и Веселин Георгиев. Капитанът на "моряците" отбеляза 8 точки. 

 

Колкото и нескромно да звучи, мисля, че спокойно можехме да победим в този мач, особено след доброто начало. Но сме много назад тактически. Не изпълняваме конкретните тактическите планове, които са зададени от треньора, както през седмицата, така и по време на мача. Това ни изигра лоша шега. Смятам, че изгубихме мача поради липса на тактическа дисциплина. Не можем да прехвърляме винаги вината върху младите и да се оправдаваме с младостта на отбора. Ако се замислим, по-голямата част от мача се изнася от по-опитни играчи. Трябва да имаме тактическа дисциплина, иначе нещата няма да се получат. Надявам се да си извадим поуки и в следващите мачове да играем по-добре.


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day