« Назад

Галин Стоянов: Ситуацията с Пламен е на стендбай

Добави в Svejo
Източник: Черно море Тича 11/10/2018 12:50
Галин Стоянов: Ситуацията с Пламен е на стендбай basketball.bg

 

Черно море Тича ще изиграе първия си домакински мач от Националната баскетболна лига в събота на 13 октомври от 18 часа срещу Академик София. И в този двубой старши треньорът на варненци Галин Стоянов няма да може да разчита на най-опитният си играч Пламен Алексиев. Плеймейкърът отсъства повече от година заради тежка контузия - скъсан ахилес, и последвала операция.

 

"Той тренира с нас миналата седмица. Искаме обаче да е в много добро състояние, когато влезе в игра, за да не повтаряме риска от миналата година. Не можем да си позволим той отново да получи контузия и да го изгубим до края на сезона. Искаме да е пълноценен и да помага на отбора. Така че ситуацията с Пламен е на стендбай", заяви Стоянов.

 

Двубоят с Академик няма да е лесен. При нашите момчета ще има доста емоция, много енергия. Ще има момент на пренавиване, което е очаквано и простимо. Наясно сме с нашите качества, но настройката ни трябва да бъде само и единствено за победа. Това, което трябва да покажем от първата минута, е борбеност, желание, енергия. Ще търсим победата, но няма да бъде лесно, защото отборът на Академик измина миналата година пътя, по който ние сме поели. Допълниха отбора си с някои класни състезатели. Първите им 5-6 човека са на по 24 години, играли са няколко сезона, и то основна роля. Добавяме и един Чернокожев, който е МВП на Дивизия Б. Срещаме отбор, на който искаме да заприличаме. По-назад сме, но пък факторът домакинство при младите отбори е доста сериозен. Разчитаме публиката да има голям принос към нашата енергия и да заличим изоставането ни като опит и класа спрямо Академик."

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day