« Назад

Небойша Видич: Ще опитаме да завършим втори

Добави в Svejo
Източник: balkan-basket.com 09/10/2018 22:45
Небойша Видич: Ще опитаме да завършим втори fiba.basketball

 

Бакан загуби от Ден Бош във втория мач от квалификациите с 66-68, но се класира за груповата фаза на ФИБА Къп, след като спечели първия мач с 10 точки разлика. Ето какво каза след мача старши-треньорът на Балкан Небойша Видич:

 

„Щастлив съм, че достигнахме груповата фаза на ФИБА Къп, но не и от начина, по който играхме тази вечер. Не го казвам само, защото загубихме. Да вкараме само 66 точки в нашата зала е недопустимо. Определено Ден Бош подобри играта си за последните седем дни. Имаха много по-добра енергия и бяха по-агресивни. Не мога да си спомня да съм гледал баскетболен мач, в който единият отбор има само една борба в нападение.

 

Не съм доволен от енергията, с която подходихме към мача, нито пък от движението на топката. В определени моменти бяхме прекалено меки. Вероятно няма много отбори в Европа, които по това време на годината са в страхотна форма. Имаме нов играч, нуждаем се от неговата атлетичност. Игра 15 минути, бих му дал и повече, но все още му трябва време.

 

Със сигурност ще изглеждаме по различен начин. За момчетата е различно преживяване да играят в Европа. Мисля, че някъде в главите им има това усещане, че след като наваксахме 22 точки изоставане на почивката преди няколко дни, е невъзможно да загубим този мач, след като водим с 10. Ще опитам да извадя това от главите им, ще видим какви инструменти ще използваме.

 

В групата ни има много добри отбори, като и трите са с наистина големи бюджети. АЕК спечели титлата в Кипър срещу Керавнос – отбор, който на два пъти ни побеждава през миналия сезон. Белфиус Монс е много добър отбор в Белгия. За Цмоки Минск няма нужда да коментираме дори. Ще бъде много трудно да играем в Беларус на техен терен.

 

Първата ни цел бе да се класираме за груповата фаза и да си осигурим поне още шест мача в Европа. Ще опитаме да използваме шанса си и да завършим втори, но на първо място искам моят отбор да играе добър баскетбол.“

 Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day