« Назад

Никола Батум: Българите изиграха страхотен мач

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 14/09/2018 02:18
Никола Батум: Българите изиграха страхотен мач fiba.com

 

Никола Батум бе над всички за французите, но неговите усилия не помогнаха на "петлите" да се поздравят с успеха в Ботевград. Звездата се отличи със 17 точки, 5 овладени топки и 5 завършващи подавания. Ето какво каза той след двубоя: 

 

"Българите изиграха страхотен мач. Бяхме дошли да спечелим тази среща, но те играха отлично още от самото начало. Опитахме се да се върнем, но те вече бяха oкрилени от своята добра игра. Публиката беше невероятна. Можехме да се справим и по-добре". 

 

"Защитата им също бе на ниво. В последните пет минути на мача реферите позволиха малко по-свободна игра заради отличното представяне на българите в дефанзивен план. Ние очаквахме това. Не сме ги подценили, просто изпуснахме важни стрелби, а и не си раздавахме добре топката. Така че трябва да коригираме някои неща за следващия ни мач".

 

"Знаехме, че сме фаворити. През първото полувреме показахме добри неща в офанзивен план, но през второто спряхме да играем като отбор, особено в края на срещата. Всеки може да ни победи, когато не играем като отбор. За България мачът бе на живот и смърт", заяви звездата на Шарлът Хорнетс. 

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day