« Назад

Венсан Коле: Не мисля, че сме подценили България

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 14/09/2018 01:47
Венсан Коле: Не мисля, че сме подценили България fiba.com

 

Старши треньорът на Франция Венсан Коле отдаде заслуженото на България. "Петлите" допуснаха първа загуба в световните квалификации. Ето какво каза наставникът след поражението: 

 

"Беше труден мач за нас. Отборът на България изглеждаше много по-готов. Българите не спираха да ни пресират, особено при транзицията. През първото полувреме играхме добре в нападение, но през второто прибързвахме. Загубихме, защото България много ни пресираше".

 

"Не мисля, че сме подценили българите. Играчите са още в началото на сезона. Всеки път, когато ги карахме да играят дълги нападения, те успяваха да отбележат важни точки с изтичане на времето. Това промени и хода на мача, защото се изморихме. Липсата на контрол на топката също се оказа от решаващо значение". 

 

"Дий Бост беше страхотен. Още от самото начало на мача той даде импулс на своя тим. Опитахме се да го спрем, но той продължи да контролира играта им. Димитър Димитров също има огромна заслуга успеха им. Българите играха с повече сърце и заслужаваха повече победата. Ние имахме някои отворени стрелби, но не успяхме да ги вкараме. Поздравления за тима на България", заяви Коле. 

 Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day