« Назад

Любомир Минчев: Момчетата си свършиха работата

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 14/09/2018 00:30
Любомир Минчев: Момчетата си свършиха работата fiba.com

 

Старши треньорът на българския национален отбор Любомир Минчев не спести похвали към своите баскетболисти след страхотния успех над тима на Франция. Ето какво каза наставникът на "лъвовете": 

 

"Аз не съм променял много неща. Нито като принципи в защита, нито под коша. Имаше тактически указания какво да правим в определени ситуации на нисък пост. Емоциите и ентусиазмът, че играем срещу такива играчи, може би стимулира момчетата. Не сме правили някаква специална подготовка. Трябваше да спрем борбата им в нападение и да не даваме да ни вкарват точки от втори шанс. Момчетата си свършиха работата".

 

"Всеки отбор има спадове, но най-добрите не позволяват те да са големи. Допуснахме елементарни грешки след доброто начало, което направихме. Те позволиха на Франция да намали разликата, а след това падна и ентусиазмът. Радвам се, че удържахме до полувремето. През цялото време повтарях, че не трябва да се надвкарваме. Те разполагат с много добри реализатори. Трябваше максимално да ги ограничим. И в подготовката, и на полувремето, и на таймаутите акцентирах върху защитата", добави специалистът. 

 

"Може би трябва да съжаляваме за мачовете, които загубихме в първата фаза с по една-две точки. Но и не бяхме в целия си състав тогава нито един път, освен във Финландия. Сега Чавдар липсва, но това не ни попречи и ние успяхме като отбор. Нямаме потенциала на Франция, която до този момент е завъртяла 25 баскетболисти. При нас кръгът е стеснен". 

 

"Това е задължение. Ние имахме какво да губим и заради това трябваше да спечелим. Не трябва да губим това нещо, което се стремим да направим през последните три години. Опитваме се да променим имиджа на отбора, както и начина, по който изглежда. Тези неща можехме да загубим, ако не си вярвахме и не се борихме".

 

"Не сме работили специални защити за играта в нападение на Нандо де Коло. Имаше указания срещу него, които до голяма степен изпълнихме", завърши Минчев. 

 

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day