« Назад

Дарко Костич: Уверен съм в този отбор

Добави в Svejo
Източник: Академик Бултекс 99 04/09/2018 15:38
Дарко Костич: Уверен съм в този отбор Академик Бултеск 99

 

Новият старши треньор на Академик Бултекс 99 Дарко Костич се надява залата да е пълна на 6 октомври, когато "студентите" приемат тима на Балкан Ботевград в първия кръг на НБЛ. Днес стана ясно, че Васил Бачев ще бъде новият капитан на пловдивчани. През миналия сезон капитанската лента носеше Станислав Ваклинов, но той премина в Берое Стара Загора. 

 

"Радваме се, че толкова много хора подкрепят отбора ни, надявам се така да е през целия сезон. Условията за подготовка тук са отлични и от нас зависи да продължим успешния проект от последните години. Целта ни е да привлечем още хора в залата, а знаем, че резултатите привличат интереса както на феновете, така и на спонсорите. Уверен съм в този отбор, работим здраво вече 10 дни, всеки дава най-доброто от себе си. Няма да е лесно, програмата ни в началото е трудна, играем с най-силните отбори в първите 4 кръга. Но се надяваме на 6 октомври срещу Балкан Колодрума да бъде пълен. Обещавам упорита работа, надявам се момчетата да са здрави. Ако следват инструкциите ни, съм позитивно настроен за предстоящия сезон. В тима имам момчета от различни националности, но това е нормялно явление за баскетбола навсякъде по света. Не е проблем. Търсихме състезатели с добри характери и бяхме много прецизни в селекцията. Смятам, че ще изградим добра химия в отбора", коментира сръбският специалист. 

 

 "Чувствам се добре, нова отговорност, нов треньор, готов съм. Имаме доста нови момчета, но се готвим добре. Не сме нито най-добрия отбор, нито разполагаме с най-голям бюджет, но съм сигурен, че сме отличен колектив", заяви новият капитан на пловдивчани. 

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day