« Назад

Кадетите се сринаха за една част в Сараево (ВИДЕО)

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 09/08/2018 22:19
Кадетите се сринаха за една част в Сараево (ВИДЕО) fiba.com

 

Българският национален отбор за кадети стартира с драматична загуба участието си на европейското първенство в Сараево, Босна и Херцеговина, Дивизия Б. В зала "Мирза Делибашич" момчетата на Христо Ценов претърпяха поражение от тима на Полша с 49-54 в мач от група C. Националите водеха след три части, но ключова се оказа последната четвърт, спечелена от поляците с 19-9. Следващият двубой на българите е срещу състава на Кипър.

 

Двата тима трудно намираха път към коша в дебютните минути на срещата. Все пак поляците успяха да се отпушат и да затворят частта със серия от 9-3 с помощта на Даниел Жюковски, Якуб Улчински и Кацпер Клачек, за да поведат с 13-7. 

 

Ниската резултатност преобладаваше и през цялата втора четвърт, а символичните гости продължиха да бъдат в ролята на лидери. Въпреки това Емил Стоилов и Константин Костадинов взеха нещата в свои ръце и обърнаха развоя на събитията в полза на българите, които взеха крехък аванс от 4 точки на голямата почивка. 

 

Надлъгването бе на дневен ред след паузата, но след това националите вдигнаха оборотите и чрез Виктор Маргаритов, Павел Теофилов и Стоилов си осигуриха стабилна преднина от 13 точки. Отговорът на техните съперници не закъсня, като силни изяви на Войчех Томашевски, Филип Шеврук и Клачек фиксираха 35-40 преди заключителния период. 

 

Чудесни действия на Костадинов и Стоилов дадоха ход на финалната десетка, но постепенно поляците изравниха резултата след точни стрелби отвъд дъгата на Кацпер Гордон, Шеврук и Калчек. Подемът на "Дружина полска" продължи с пълна сила, а Калчек пое диригентската палка и изстреля символичните гости до 6 пункта преднина, с което подпечата победата им. 

 

Константин Костадинов завърши с дабъл-дабъл от 20 точки и 13 борби, а Емил Стоилов прибави 13 и 16 овладени топки, но в крайна сметка техните усилия не стигнаха. 

 

За победителите Кацпер Калчек се отличи с 16 точки и 8 борби. 


СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ-ПОЛША

 

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day