« Назад

Сашо Везенков: Олимпиакос е на нивото на Барселона

Добави в Svejo
Източник: в-к “България днес” 25/07/2018 17:38
Сашо Везенков: Олимпиакос е на нивото на Барселона botevgrad.com

 

Александър Везенков е нямало как да откаже офертата на трикратния шампион в Евролигата Олимпиакос (Пирея), след като е получил обаждане лично от именития треньор на отбора - Дейвид Блат. Това каза бащата на българското крило Сашо Везенков. 

Имаше и други обаждания. Помилсихме вариантите. Признание е, че дори бившият му треньор в Барселона Сито Алонсо го искаше в Цедевита. Явно е видял нещо в него. Имаше възможности и за Турция. За Сашко е по-добре в Олимпиакос. Сега вече е по-готов да се включи в голям отбор. Всичко е в ръцете му. Важно е да работи здраво. Олимпиакос е на нивото на Барселона. Не би трябвало да се нуждае от адаптация в Атина”, коментира бащата пред “България днес”. 

Там са Василис Спанулис и Йоргос Принтезис. За Сашко това е невероятно. Преди имаше възможност да се учи от голямо име като Наваро в Барселона”, добавя Везенков. 

Барселона е голям отбор. Чест е да си част от него, дори да играеш хокей. Още повече, че го взеха на 20 години. Имаше доста по-опитни и класни баскетболисти на неговия пост. Не може да упрекваме никой, вероятно и той е имал недостатъци. За разлика от мениджърите гледам да посочвам реалните неща”, завършва той. 


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day