« Назад

Меджик Джонсън: Леброн знае с какво се захваща в Лейкърс (ВИДЕО)

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 19/07/2018 19:16
Меджик Джонсън: Леброн знае с какво се захваща в Лейкърс (ВИДЕО)

 

Президентът на Лос Анджелис Лейкърс Меджик Джонсън сподели, че Леброн Джеймс иска да научи по-младите играчи в отбора как да побеждават. Легендата на "езерняците" изгледа финала на Лятната лига в НБА между съставите на Лейкърс и Портланд Трейл Блейзърс. Ето какво каза още той пред ESPN: 

 

"Леброн е много умен баскетболист. Откакто подписахме с него, говорим за стратегията на отбора. Знаете, че има 8 поредни и общо 9 финала в своята кариера, така че двамата се разбираме много добре. Казах му, че градим нещо специално, когато подписа с нас. Той много добре разбира с какво се захваща. Това, което харесвам в Леброн е, че ще отдели внимание на по-младите ни играчи, за да ги научи как да печелят. Заради това подписахме с баскетболисти, които са ставали шампиони. Освен него, такива са още Джавел МакГйи и Рейджон Рондо. Ние искаме от тях да научат по-младите състезатели в клуба на това как да тренират и как да се подготвят, както и да разберат какво означава да играеш в плейофите". 

 

"Тази година тренировъчният камп ще бъде по-различен, защото имаме Джош Харт. През миналия сезон той започваше от пейката, но въпреки това бе е един от най-добрите борци при гардовете. Защитата му е невероятна, като успя да подобри и играта си в офанзивен план. Опитвам се да привличам играчи, които разбират какво означава печеливш баскетбол и са готови да побеждават. Мисля, че през следващия сезон ще бъдем един от най-добрите отбори на Запад, така че се надявам да израстваме с течение на времето. Смятам, че ще започнем трудно годината, тъй като имаме баскетболисти, които трябва да се сработят. Според мен обаче ще бъдем съвсем различен тим, когато дойдат елиминациите", подчерта Меджик. 

 

"Знаем, че всички искат да победят Голдън Стейт Уориърс, но ние просто се надяваме да направим добър сезон и да се класираме за плейофите, а след това ще видим какво ще се случи. Всички казват, че нямаме добри стрелци, но всички видяхме какво стана в елиминационната фаза с тимовете, които се опитаха да победят настоящите шампиони със стрелба отвъд дъгата. 

 

"Леброн ще има голям принос върху играта на Брандън Инграм, защото той има необходимия ръст да се превърне в много специален играч. Освен това ще практикуваме по-бърз баскетбол заради новите ни попълнения. Отборът на Лейкърс отново ще се превърне в атрактивно място за свободните агенти през следващите години" допълни шефът на клуба.

 

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С МЕДЖИК ДЖОНСЪН

 


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day