« Назад

Жените пречупиха Турция в Румъния (ВИДЕО)

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 12/07/2018 18:04
Жените пречупиха Турция в Румъния (ВИДЕО) fiba.com

 

Българският национален отбор за жени до 20 години записа третата победа на европейското първенство в Орадя, Румъния, Дивизия Б. Момичетата на Таня Гатева отказаха тима на Турция с 54-52 в последния мач си от група B. Българките завършиха на трето място в своя поток, като имат и 2 загуби на своята сметка, което означава, че ще се продължат да се борят за местата от 5-а до 8-а позиция

 

Встъпителните минути преминаха под знака на равенството, но след това туркините затвориха частта със серия от 8-1 след добри изяви на Илайда Гюнер, повеждайки с 16-8. Символичните домакини продължиха да бъдат лидери в резултата, преди българките да обърнат развоя на събитията в своя полза с точни стрелби отвъд дъгата на Гергана Иванова, Петя Бояджиева, Клаудия Пенкова и Карина Константинова, след което взеха аванс от 4 точки на голямата почивка. 

 

Надлъгването продължи и след паузата, като нито един от двата тима не успя да вземе надмощие. Драматичните моменти не отстъпиха и през заключителната четвърт. Във финалните акорди "лъвиците" не трепнаха от наказателната линия и подържаха крехка преднина. Въпреки това туркините не се отказаха, за да се стигне до последните 8 секунди, когато Константинова сгреши, а Еда Шахин открадна топката. Все пак символичните домакини не успяха да стигнат до стрелба, с което подпечата успеха на българките. 

 

Петя Бояджиева реализира 19 точки за победителките. 

 

От другата страна Илайда Гюнер отговори с 24 точки и 9 борби.

 

СТАТИСТИКА ОТ ТУРЦИЯ-БЪЛГАРИЯ

 

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day