« Назад

Константин Папазов: Ще направим всичко възможно да стигнем най-далеч в Шампионската лига

Добави в Svejo
Източник: blitz.bg 12/07/2018 17:30
Константин Папазов: Ще направим всичко възможно да стигнем най-далеч в Шампионската лига basketball.bg

 

Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов коментира жребия за квалификационните кръгове на Шампионската лига по баскетбол.

 

В първия квалификационен кръг българският тим ще се изправи срещу литовския Шяуляй. Първият мач е в Литва на 20 септември, реваншът е на 22 септември в България.

 

При успех следващият противник е от двойката Орадя (Румъния)/Карху (Финландия). В третия квалификационен кръг чака Нантер (Франция).


"При тази схема на жребия няма какво да направим друго освен да се съгласим. Много е трудно, ясно е на всички. Ако стигнем до третия квалификационен кръг, ни очаква най-силният отбор - Нантер. Трябва да бъдем реалисти."

 

"Естествено, че е пожелателно да влезем в групите на Шампионската лига. Това на този етап ще бъде уникален успех. Но при този жребий... Ще направим всичко възможно да стигнем най-далеч в турнира, за да трупаме рейтинг. И ако не успеем в групите на Шампионската лига, да се представим много добре във втория по сила турнир на ФИБА Европа", коментира Тити Папазов пред БЛИЦ.

 

"Всички знаете какво означава баскетбола за Литва - там е религия. Така че нека първо да видим това препятствие, после ще се мисли за следващите. Едно по едно да следваме нещата", завърши треньорът.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day