« Назад

Константин Папазов: Много е тежка задачата, която трябва да изпълним (ВИДЕО)

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 08/07/2018 00:32
Константин Папазов: Много е тежка задачата, която трябва да изпълним (ВИДЕО) basketball.bg

 

Старши треньорът на Левски Лукойл и националния отбор за младежи до 20 години Константин Папазов заяви, че е доволен от старанието на момчетата в подготовката за европейското първенство в София, което започва на 13 юли. Във втората част от интервюто му в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3 той допълни, че предстои тежък шампионат пред младежите. 

 

"Доволен съм от старанието, момчетата се трудят много. Предстои ни мнго тежко състезание, в което световни сили в баскетбола са в Дивизия Б. За мен е изненада, че отбори като Русия, Гърция, Словения и Латвия се намират във втория ешелон. Много е тежка задачата, която трябва да изпълним. Хубаво е, че имаме добро поколение, което е бъдещето на българския баскетбол".

 

"Ще преследваме класирането в Дивизия А, но най-важното е тези играчи да се развиват. Смятам, че ако в отбора има спокойствие и няма огромни очаквания, които да му натежат, той може да постигне добър резултат. Амбицията ни е да се изкачим в по-горната дивизия. Следващата ни цел е да играем добър баскетбол и да радваме хората. Ние малко закъсняваме, защото смятаме, че нашите играчи са още деца. Виждате обаче един Лука Дончич, който на 19 години вече е в НБА", подчерта Тити. 

 

"Имаме контузии на важни играчи, но се надявам, че до началото на шампионата ще отшумят. Да, отборът се гради около Йордан Минчев, Иван Алипиев, Кръстан Кръстанов и Мирослав Васов, но има доста момчета, които в подготовката показаха огромно желание и старание. Минчев има лека контузия, каквато втора година лекува и Кръстан. Въпреки това съм убеден, че тези трудности ще бъдат преодолени". 

 

"Винаги съм казвал, че най-отговорно е да бъдеш треньор на националния отбор. Когато Георги Глушков говори с мен, нямах ангажиментите с Лукойл. Ако знаех, че ще имам толкова тежка година, може би нямаше да приема това предизвикателство. Пак казвам, не мога да гарантирам, че ще се класираме, въпреки потенциала, с който разполагаме", допълни още Папазов. 

 

ВИДЕО ОТ ИНТЕРВЮТО

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day