« Назад

Константин Папазов: Това класиране е крачка напред (ВИДЕО)

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 05/07/2018 12:40
Константин Папазов: Това класиране е крачка напред (ВИДЕО) basketball.bg

 

Старши треньорът на Левски Лукойл и националния отбор за младежи до 20 години Константин Папазов сподели, че тимът на България няма никакви шансове да прескочи втората групова фаза на световните квалификации. В предаването "Спорт в обектива" по Канал 3 той говори и за селекцията на Левски Лукойл, като коментира, че "сините" започват подготовка за новия сезон на 15 август.

 

"Групата не беше с баскетболни колоси, но ние в нито един мач не отстъпихме. Във всички мачове се борихме докрай. Смятам, че самото класиране е успех. Влизаме в следващата фаза, където обаче нямаме никакви шансове да продължим. Фактът, че ще дойдат отбори като Русия и Франция е сериозен успех. Да, наистина сме занижили критериите, но трябва да отчетем реалностите. Този тим игра добре и с голямо себераздаване. Бяхме много близо във всички срещи". 

 

"Въпреки че нямаме шансове да продължим в следваща фаза, мисля, че отборът трябва да играе освободено и да надгражда. Можем да победим Босна и Херцеговина, докато срещу Франция и Русия ще ни бъде много тежко. Това класиране е крачка напред. Очаквам, че ще играем добре и няма да бъдем разгромени от по-силните състави, които са световни сили. Нямаше да бъде приятно, ако не бяхме продължили след първия етап от пресявките", заяви Папазов. 

 

"Информацията, че се интересуваме от двамата американци, които играят в Македония не е вярна. Следим много играчи, но не бързаме. Работим по селекцията, но все още няма нищо конкретно. Има достатъчно много време до 15 август, когато започва подготовката на Левски", завърши наставникът на шампионите. 

 

ВИДЕО ОТ ИНТЕРВЮТО


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day