« Назад

Венцислав Петков: Няма невъзможни неща

Добави в Svejo
Източник: gong.bg 03/07/2018 19:09
Венцислав Петков: Няма невъзможни неща basketball.bg

 

"Чувствам се горд, че бях избран да представям България за тези квалификации", заяви националът Венци Петков, който заедно със съотборниците си се прибра от Чехия, където България загуби гостуването си, но се класира за втория етап на световните квалификации по баскетбол.

 

"Радвам се, че се класирахме напред. Това е важно за България. Надявам се да се представим добре и занапред", добави Петков.

 

В решителния етап на световните квалификации за България предстоят мачове на разменено гостуване с Франция, Русия и Босна и Херцеговина. В групата ни са още отборите на Финландия и Чехия, но резултатите от първия етап се зачитат.

 

От шестте отбора в групата за Световното първенство в Китай ще се класират първите три.

 

"Със сигурност се изправяме срещу класни съперници. Смятам, че с добра игра можем да преодолеем някои от тях. Няма невъзможни неща. Винаги е хубаво да играеш срещу добри баскетболисти. Можеш да видиш на какво ниво си", коментира още Венци Петков и добави:

 

"Аз се трудя и това, което мога да направя, се надявам треньорите да го оценят. Със сигурност е хубаво да играеш с такива отбори."Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day