« Назад

Ръководителите на НБЛ и БФБ се събират на едно място

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 12/06/2018 20:27
Ръководителите на НБЛ и БФБ се събират на едно място basketball.bg

 

Днес по време на сесията на Управителния съвет на БФБ по предложение на президента на БК "Левски Лукойл" Тодор Стойков бяха поканени членовете на УС да присъстват на ОС на НБЛ, което ще се състои на 18 юни в зала "Универсиада". Идеята е да се изслушат становищата на деветте клуба относно бъдещето, структурата, формата, начина на управление и опериране на Национална баскетболна лига през следващия сезон, а и за в бъдеще. 

 

Идеята е също така членовете на Управителния съвет на федерацията да споделят техните виждания, да дадат съвети на базата на опита, който имат и да участват активно в дебатите за това, което предстои пред елитното мъжко първенство. 

За първи път ОС на НБЛ и УС на БФБ се събират на подобен тип заседания, като основна тема ще бъде въпросът за съществуването на НБЛ и под каква форма, както вече споменахме.

 

Допълнителни въпроси ще се дискутират след като бъдат изслушани становищата на деветте клуба и се изясни на какво преобладава в мненията на представителите на НБЛ. 

 

Генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова сподели: "Много ми хареса идеята на Тодор Стойков и мисля, че е градивна. Хубаво е да чуем и външни мнения относно бъдещето на НБЛ, тъй като има риск в ежедневната си работа и в това, че сме концентирирани да я подобряваме, и да я развиваме, да сме загубили обективността си. Благодаря на Управителния съвет на федерацията, че се отзова на поканата. Сигурна съм, че резултатът от съвместното заседание ще бъде градивен, и решенията ще бъдат само от полза за доброто на баскетбола."

 

"Всеки член на УС на БФБ ще получи от екипа на НБЛ набор от документи, които включват финансовия отчет и отчета за дейността на лигата за сезон 2017/2018, както и протокола от решенията на ОС на НБЛ от последното събрание на 4 юни. Те ще имат възможност да се запознаят с документите и съдържанието им преди събранието, за да могат да са наясно с темите за дискусии." допълни още Лили Борисова във връзка с предстоящото Общо събрание. Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day