« Назад

Георги Глушков: Основният отбор заслужава интерес

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 04/06/2018 13:54
Георги Глушков: Основният отбор заслужава интерес basketball.bg

 

 

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков също присъства на днешната пресконференция. Той говори за проблемите между Фиба и Евролигата и за домакинския мач срещу Исландия на 29 юни, както и за европейското първенство за младежи в София, на което страната ни е домакин това лято.  

 

"В този прозорец няма да има състезания, които да попречат на играчите в подготовката и в самите мачове, което е много важно. Да се надяваме, че ще се класираме за следващата фаза. Въпреки това този проблем може да възникне обаче за следващите прозорци. След двегодишен застой в спора между Евролигата и ФИБА има раздвижване благодарение на министър Красен Кралев, който е председател на Съвета на министрите и там е поставил въпроса. Това е много позитивно". 

 

"Мачът с Исландия е много важен. Започнахме да го промотираме и по време на шампионата, който завърши наскоро. Започнахме подготовка за тази среща още преди месец. Основният отбор заслужава интерес. Надявам се на прекрасна обстановка на 29 юни в „Арена Ботевград“, коментира президентът. 

 

"Мое задължение е мачовете на националния отбор и Европейското първенство в София да минат по най-добрия начин. Не трябва по никакъв начин да позволяваме негативно отношение. Ще се опитаме да изпълним всички изисквания на ФИБА, които да подобрят условията за игра в залите "Универсиада" и "Триадица". Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day