« Назад

Любомир Минчев обяви състава за последните два мача от квалификациите

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 04/06/2018 11:45
Любомир Минчев обяви състава за последните два мача от квалификациите fiba.com

 

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Любомир Минчев обяви разширения състав на България за предстоящите мачове от световните квалификации срещу Исландия и Чехия. В състава попаднаха 14 състезатели, като в тренировъчния процес ще помагат Деян Карамфилов и Николай Стоянов от Левски Лукойл. Освен това "лъвовете" ще изиграят и две контроли с тима на Тунис, които ще се състоят на 21 и 22 юни в зала "Универсиада". Подготовката започва днес в зала "Триадица". 

 

Ето и кои баскетболисти попаднаха в него:

 

Дий Бост (Страсбург)

Станимир Маринов (Левски Лукойл)

Венцислав Петков (Балкан)

Божидар Аврамов (Левски Лукойл)

Чавдар Костов (Работнички)

Павел Маринов (Стяуа)

Златин Георгиев (Рилски спортист)

Христо Захариев (Балкан)

Александър Янев (Берое)

Димитър Димитров (Академик Бултекс 99)

Александър Везенков (Барселона)

Цветомир Чернокожев (Академик)

Станислав Ваклинов (Академик Бултекс 99)

Николай Вангелов (Куоре Наполи)

 

 "В доста тежка ситуация сме. Има играчи, които завършиха преди месец, а други преди няколко дни. След като приключиха плейофите, говорих с всеки един от тях да подържат форма. Ще бъде доста тежко, ако не са направили това. Надявам се да са подходили сериозно. Има състезатели, които не знаят кога ще дойдат. Не знам кога ще пристигнат Александър Везенков, Дий Бост и Павел Маринов. Тъй като преди месец не беше ясно кога Везенков ще се присъедини, имах договорка с Цветоммир Чернокожев да помогне. След това той ще се присъедини към юношеския национален отбор. Помолил съм Николай Стоянов и Деян Карамфилов също да се включат, за да се води нормален тренировъчен процес. Радвам се, че те откликнаха на тази молба". 

 

"На 21 и 22 юни ще изиграем две контроли срещу тима на Тунис, след което се местим в Ботевград. Подготовката ще се състои в зала "Триадица". Имаше доста предложения от държави, които по-късно изпратиха покани за проверки. Според мен е добре, че ще играем в България и няма да пътуваме", сподели Минчев.  

 

"Естествено, целта е да се класираме за следващата фаза. Няма да търсим оправдания. Това е системата, ние нищо не можем да направим. Аз не мога да им дам три седмица почивка на момчетата и след това да ги събера в последните 10 дни. Ние сме единственият отбор, който победи Исландия като гост. При тях нещата вървят в доста положителна насока. Победиха Финландия и Чехия у дома. Ние бяхме близо да спечелим срещу тези два отбора, но не успяхме" Центърът на исландците Тригвли Линансон се включва много добре в състава на Валенсия. Миналата година не попадаше много често в отбора, но през втората половина от сезона получи повече игрово време. Все още не съм наблегнал на неговата игра"

 

"„Не съм водил разговори с Константин Папазов, той не ме е търсил. Не съм викал момчета, които ще играят за националния отбор за младежи, защото ще ме обвинят, че провалям тяхната подготовка", завърши наставникът. 

 

 

 

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day