« Назад

Небойша Видич: Като цяло не ни беше лесно

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 14/05/2018 02:23
Небойша Видич: Като цяло не ни беше лесно basketball.bg

 

Балкан Ботевград се класира на финал в НБЛ след втора поредна и общо трета победа в поуфиналите срещу Академик Бултекс 99. Селкцията на Небойша видич затвори серията с 3-1 успеха. Наставникът на ботевградчани остана доволен от своите играчи, но не пропусна да отдаде заслуженото и на Академик. 

 

 "Ще се опитам да бъда реалист. Какво имам предвид? Като победим Левски Лукойл, смятам, че това е подвиг. Също така смятам, че подвиг би било и отиването на отбора от Пловдив на финал. Мисля, че сме по-класен отбор, имаме качествени играчи и всичко друго, освен отиването ни на финал, би било изненада. Това обаче съвсем не означава, че сме играли срещу слаб отбор. Точно обратното, те са доста добър тим, с прекрасни стрелци като Митко Димитров и Бачев, които играха отлично през цялата серия, а не само в една среща, т.е. не е случайно. Често сменят  защитата, като цяло играят на ръба на фаула. И смятам, че са изключително неудобен съперник. Като цяло не ни беше лесно. Но все пак резултатът от серията - 3-1 победи, отразява реалността".


"Атмосферата в залата беше страхотна.Радостен съм, защото хората тук заслужават да гледат добър баскетбол. Искам да бъдат в залата не само срещу Левски Лукойл, защото те наистина са шестият ни играч. Това е клише, но е точно така. Те чувстват играта и баскетбола и ни дават подкрепата си. Много е хубаво да бъда треньор тук."

 

Победата коментира и Игор Кесар, който отбеляза 16 точки.

 

"Естествено, тази победа бе много важна за нас. Изпълнихме до голяма степен това, за което си говорехме в съблекалнята. Искам специално да благодаря на тази невероятна публика, която ни подкрепяше през време на цялата полуфинална серия. Така че - ще се видим на финала, нямам какво друго да кажа."


 Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day