« Назад

Башкими уби мечтата на Рилецо за втори финал

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 14/04/2018 19:17
Башкими уби мечтата на Рилецо за втори финал balkanleague.net

 

Рилски спортист претърпя драматично поражение във втория мач от Финалната четворка на Балканската лига, след като отстъпи със 71-72 от тима на Башкими. В "Арена Самоков" интригата бе жива до последно, но в последните секунди от мача шансът бе за отбора от Косово. По този начин Башкими ще се изправи срещу Левски Лукойл в утрешния финал, докато Рилецо ще спори за бронза със състава на Блокотехна

 

Самоковци поддържаха крехък аванс в началните минути на срещата, но постепенно Фредерик Стъц и Винсънт Золо дадоха импулс на гостите, за да вземат инициативата. В тази първа четвърт Златин Георгиев бе основното оръжие на домакините в офанзивен план, преди силните включвания на Стъц да изстрелят косоварите с 10 точки напред в нейния край. 

 

"Скиорите" показаха съвсем друго лице в началото на втората част, стартирайки със серия от 18-6, дело на Травис Тейлър, Йордан Бозов, Димитър Маринчешки и Георгиев, след което отново бяха в ролята на лидери. Последваха равностойни минути, а след 20 минути българите поведоха с 35-34.

 

Размяната на точки бе на дневен ред и след почивката, като лидерството често сменяше своя притежател. Въпреки това Золо фиксира 59-55 преди заключителния период.

 

  

 

Подемът на гостите продължи с пълна сила и във финалната десетка, но точният мерник отвъд дъгата на Мартин Маринов, Шелдън Джетър и Георгиев обърнаха развоя на събитията в полза на домакините. Последваха няколко смени на водачеството, за да се стигне до оставащи 32 секунди до финалната сирена, когато Бозов изведе самоквоци с точка напред. След това Арън Мос не трепна от фала, с което косоварите взеха глътка въздух. Така при оставащи 3 секунди Бозов стреля отвъд дъгата, но не успя да порази целта и успехът отиде в противниковия лагер. 

 

Златин Георгиев записа 18 точки и 9 борби за "скиорите", с дабъл-дабъл от 14 и 19 овладени топки завърши Травис тейлър. Йордан Бозов също бе на ниво със своите 17 пункта, но в крайна сметка те се оказаха недостатъчни. 

 

За победителите Арън Мос се отличи с 19 точки и 7 борби, 15 и 9 прибави Винсънт Золо. Фредерик Стъц се отчете с 13 пункта, 11 наниза Микаиле Тмушич

 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ-БАШКИМИ


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day