« Назад

Любомир Минчев: Тази победа ни дава увереност

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 12/04/2018 00:04
Любомир Минчев: Тази победа ни дава увереност basketball.bg

 

Беоре Стара Загора обезличи Балкан Ботевград с 91-66 в зала "Общинска". Старши треньорът на старозагорци Любомир Минчев остана доволен от повечето неща, които направиха неговите баскетболисти. 

 

"И други мачове сме имали убедителни победи, но това е изразителна победа срещу един от сериозните отбори в нашето първенство. Доволен съм, че победихме. Не съм доволен,че противникът когато сменяше защитите ние допуснахме елементарни грешки. Не бях доволен и от започването на третата четвърт. Така беше и в контролата, кояото играхме с Балкан преди третото завъртане. Това, което ни помогна особено, е техният лош процент стрелба през първото полувреме. Все пак смятам, че е позитивно, че победихме с голяма разлика". 

 

 "За нас беше цел да засилим подкошието с височина и атлетизъм, защото това ни беше голям проблем. Смятам, че тази победа единствено ни дава увереност и самочувствие. В отбора има нормален тренировъчен процес, има добра химия, а това са неща, които са предпоставка. Надявам се след всички тези проблеми завършека на сезона да ни бъде много добър. Аз лично като треньор никога не съм си правил сметки. Ще видим какво ще стане по нататък."

 

Коментар на срещата даде и Дариъс Гарет. Американецът завърши със страхотен дабъл-дабъл от 19 точки и 17 борби

 

"Играхме доста добре с Филип днес. Направихме много грешки, но нападението ни успя да ги компенсира. Хубава победа и се надявам да сме говоти за плейофите. Тази победа със сигурност е с голям принос за самочувствието ни. Ние показахме как можем да играем и колкото по-дълго играем заедно като отбор, означава, че ставаме опасен съперник " Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day