« Назад

Александър Дяковски: Академик изглежда по съвсем различен начин

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 11/04/2018 12:01
Александър Дяковски: Академик изглежда по съвсем различен начин basketball.bg

 

Спартак Плевен претърпя осмо поредно поражение в НБЛ, този път от тима на Академик София със 73-101. Ето какво каза старши треньорът на плевенчани Александър Дяковски: 

 

“Знаехме, че няма да ни бъде никак лесно в този двубой, въпреки че победихме с голяма разлика в първия мач. Сега Академик изглежда по съвсем различен начин, а има и Йордан Минчев в състава си. Бяхме наясно с това. Още преди да излезем на терена, знаехме, че няма да ни бъде лесно и за да спечелим, трябва да се постараем адски много. Не ме изненада това, че те имаха добра успеваемост от тройката. По-скоро нашата успеваемост ме изненада – неприятно. Все пак бяхме 5/22. Не знам кой ще победи от лигата с такъв процент или под 50%. Психологическата част оказа влияние. Видяхме, че няма да е толкова лесно. Дръпнаха ни още в началото с 10-15 точки и оттам-нататък ставаше все по-трудно да се върнем."

 

За загубата на "синьо-белите" говори и Милен Дудев, който записа 14 точки и 7 асистенции. 

 

“Отборът на Академик изигра много добър мач. Поздравявам ги. Имаха добра организация в нападение и се възползваха от всички наши грешки. Не ме изненада това, че имат 13 тройки. Имаха много отворени стрелби и се възползваха. Изненадващо е, че извадиха много голям процент, особено Иван Алипиев, който изигра много добър мач. Според мен, ключово беше това, че имат 20 борби повече от нас, с което си извоюваха победата. Най-важното е да има настроение в отбора и да изпитваме удоволствие от играта. Това е краят на сезона. Нямаме много време за промени преди следващия мач, но във всеки двубой излизаме за победа, независимо срещу кого играем.” 


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day