« Назад

Мария Желязкова смени Емилия Янчева в националния отбор

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 12/02/2018 17:18
Мария Желязкова смени Емилия Янчева в националния отбор fiba.com

 

Мария Желязкова замени по спешност Емилия Янчева в групата на на националния отбор за жени, който замина за Испания. Утре момичетата ни излизат срещу Европейския шампион, като мачът започва в 21 часа българско време.

 

Янчева не успя да се възстанови от травмата, която й попречи да играе в мача срещу Холандия в събота. Това наложи спешна промяна в групата и нейното място в самолета бе заето от Желязкова.

 

Същевременно в София остана и невъзстановеният плеймейкър на тима Виктория Стойчева. Гардът на Монтана продължава да страда от болки в бедрото и ще се лекува. С тима не пътува и Гергана Иванова, която също е с травма.

 

Така в Испания Стефан Михайлов ще разчита само на 11 състезателки. Те ще проведат първа тренировка в Испания тази вечер в 21 часа наше време, а утре ще тренират отново в 12.

 

"Отиваме да играем, да трупаме опит. Не всеки ден се играе срещу най-добрия отбор в Европа. Не се знае дали тези момичета  ще имат да възможност друг път да играят срещу европейския шампион", коментира Стефан Михайлов.

 Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day