« Назад

Академик Бултекс опря носителя на Купата до стената

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 10/01/2018 18:45
Академик Бултекс опря носителя на Купата до стената sportenplovdiv.com

 

Академик Бултекс 99 обърна тима на Берое Стара Загора и го победи с 84-78 в първия четвъртфинал за Купата на България, игран в зала "Сила". Двубоят премина през много обрати, но домакините измъкнаха аванс от 6 точки, който ще трябва да бранят на реванша в Стара Загора след седмица. Въпреки това интригата остана и за срещата на 17 януари, когато старозагорци ще трябва да победят със 7 или повече пункта, ако искат да продължат. Днес за тях отново не игра Аджехи Бару.

 

Честата смяна на водачесвото и бърза игра преобладаваха през първите минути. Димитър Димитров и Никола Маравич наложиха волята си под кошието, извеждайки домакините напред. Макар че Тихомир Желев и Александър Янев успяха да върнат старозагорци в мача, Айзея Юмипиг оформи с кош от далеч 27-20 след една част. 

 

Пловдивчани не изпуснаха лидерството си през цялата втора част, като спираха всеки опит на гостите за обрат. "Студентите" увеличиха оборотите и след забивка на Маравич поведоха с 11 точки, преди заралии да намалят до 43-38 на голямата почивка. 

 

Резултатността спадна след почивката, но Адриян Секулов и Мартин Дурчев отново вдигнаха разликата на домакините в двуцифрени измерения. "Зелено-белите" обаче се развихриха отвъд дъгата чрез Евгени Хаджирусев, Майк ДиНуно, Янев и Желев, обръщайки  до плюс 1 точка в края на периода. 

 

Подемът на старозагорци продължи и те увеличиха пасива си до 7 пункта, като продължиха да бъдат в ролята на лидер. Пловдивчани се събудиха и реагираха със серия от 13-1, дело на Дурчев и Юмипиг, взимайки нещата в своя полза. Последваха размяна на кошове и от двете страни, но тройка на Шакир Смит сложи точка на спора, при оставащи 38 секунди до финалната сирена. 

 

 

Айзея Юмипиг бе главният герой за победителите със своите 22 точки, 4 тройки и 8 борби. Димитър Димитров добави 17 и 7 овладени топки, 13 наниза Мартин Дурчев, с 12 пункта е Никола Маравич

 

Александър Янев приключи с дабъл-дабъл за заралии от 19 точки и 11 борби. Тихомир Желев вкара 5 тройки за общо 17, 16 навъртя Майк ДиНуно, с 12 точки завърши Евгени Хаджирусев


СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99-БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day