« Назад

Тодор Стойков: В София има един Левски

Добави в Svejo
Източник: gong.bg 10/01/2018 13:35
Тодор Стойков: В София има един Левски topsport.bg

 

Президентът на Левски Лукойл Тодор Стойков разкри какви ще са целите пред тима, както за остатъка от сезона, така и за следващите години. Той твърди, че е начертана програма за развитие за следващите поне пет години и целта е да се върне високото ниво на баскетбола в България като цяло. Бившата звезда на българския баскетбол бе гост в студиото на “Дарик Кафе”, където разкри детайли около събитието на годината в българския баскетбол с влизането на Лукойл в Левски.

 

От 1 януари 2018 г. Лукойл България подписа спонсорски договор с Левски и му става генерален спонсор. Това го има не само в България, а и в цяла Европа. Случва се на много места, не трябва да е голяма сензация. Лукойл застава зад Левски като една голяма компания”, заяви Тодор Стойков. 

 

"В София има един Левски, който играе в елита. В него досега президент беше Константин Папазов, от 1 януари съм аз. В София има само един Левски (мъжки отбор), аз не знам за друг. Ако решат да правят друг Левски, сядаме и мислим, засега има един Левски, друг не знам да има", сподели новият президент на клуба и разкри какви са целите пред него. 

 

На нас ни се иска Левски да стане хегемон. Трябва играчите и треньорът да го покажат. Целите са ясни – Купата и титлата на България, но никой няма да ни ги даде даром. Всички ще се борят за тях”, каза още легендата на Лукойл и националния ни отбор.

 

“Европейският и световен баскетбол се развиват, а в България е обратното. Една от причините Лукойл да се премести в Левски е целите за следващите 5-10 години. Ние като ръководство се стремим да върнем нивото на баскетбола от миналото. Искаме да се създават звезди, затова се преместихме тук. Това е добро начало за цялостния баскетбол”, допълни бившият капитан на България.

 

Компанията Лукойл промени договора с Академик и го прекрати. Отборът си има спонсори, които не сме ние, има си ръководство, в лицето на Петко Маринов и това е. Школите са важни навсякъде. За нас е важно всеки отбор в НБЛ да има школа, да развива деца. Има тимове без школи, а ние се целим в развитието на младото поколение в залите”, сподели Тодор Стойков, който е убеден, че зажаднелите за баскетбол фенове ще подкрепят отбора.

 

Битка има всяка година. Баскетболното първенство е едно от тези, в които конкуренцията инвестира. Балкан, Рилски спортист, Берое влагат средства. Някои от тях се доближават по бюджет до Левски Лукойл. Залите се пълнят, във важните мачове има фенове. На нас ни се иска да има още повече по трибуните и съм сигурен, че Левски ще е най-посещаван и ще докаже, че има най-голямата фенска маса”, категоричен е президентът на клуба.

 

“Един от примерите е, че водехме с много точки преди края с Лукойл Академик, но ако имахме фенове, нямаше да изпуснем преднината и щяхме да влезем в групите на Шампионската лига. Иска ни се да трупаме успехи на национално и клубно ниво, за да се върнат децата в залата. Надяваме се в българските играчи на Левски да намерим нужните хора, които да направят баскетбола разпознаваем сред тях. Дано се получат нещата”, категоричен е Тодор Стойков.

 

Нещата бяха пазени в тайна и в последните дни, от които обявихме, доста неща трябва да се свършат. Но от края на шампионата ще е ясно всичко и ще е на много високо професионално ниво. Идеята е още тази година Левски да стане шампион, а догодина да влезе в групите на Шампионската лига”, допълни още Стойков, който разкри, че има вариант Йордан Минчев да бъде взет под наем от Фенербахче.


Всичко е възможно, за връщането на Йордан Минчев в България, Фенербахче може да го даде под наем да играе в Левски, както го даде на МЗТ Скопие. Ще видим”, коментира Тодор Стойков.


 

 
Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day