« Назад

Асен Николов: Искам да сме в четворката на всички турнири, в които участваме

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 07/01/2018 15:02
Асен Николов: Искам да сме в четворката на всички турнири, в които участваме basketball.bg

 

Академик Бултекс 99 спечели трудно срещу Балкан Ботевград, но наставникът на пловвдивчани Асен Николов остана доволен от играчите си, както и от новите попълнения-Димитър Димитров и Никола Маравич. 

 

Беше оспорван мач. Изиграхме много добро първо полувреме, но в третата четвърт прибързвахме с решенията и позволихме Балкан да изравни. В последната част се поправихме и спечелихме заслужено с добра защита в края. Димитров и Маравич се включиха отлично. За Митко не съм си мечтал да го имаме при нас на този етап, Маравич го искаме от два сезона и преди също сме му отправяли оферти. С тези нови попълнения лично моите цели стават по-големи – искам да сме в четворката на всички турнири, в които участваме". 

 

 Повторен дебют за "студентите" направи Димитър Димитров, който се врключи повече от страхотно. Крилото се завърна с 25 точки, 8 борби и 6 асистенции. 

 

 "Щастлив съм от победата срещу труден съперник. Чувствам се отлично отново тук, надявам се сега да остана по-дълго време. Не съм очаквал да направя такъв повторен дебют, тъй като не съм в най-добрата си форма. От доста време нямах толкова игрови минути и на моменти имаше умора, която се надявам в бъдеще да изчезне. Трудно ми е да направя сравнение с отбора от миналия сезон, защото само от 2 дни съм тук, но и в двата случая започвам с победи и се чувствам страхотно."

 

 Първо появяване пред родна публика за пловвдивчани направи рожбата на клуба Симеон Димитров. 

 

"Мачът беше важен за нас, щастлив съм, че спечелихме. Тази победа се дължи на много труд. Ще запомня този дебют при мъжете пред родна публика – чувството е страхотно. Момчетата ме приеха отлично – много са готини. Сякаш винаги съм бил част от този отбор."

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day