« Назад

Георги Давидов: Бях притеснен

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 03/12/2017 14:36
Георги Давидов: Бях притеснен basketball.bg

 

Георги Давидов дебютира за Лукойл Академик срещу Ямбол, като шампионите разгромиха своя съперник с 31 точки разлика. Новият треньор на шампионите коментира и първия си успех. 

 

"Като за първи мач в моята кариера като старши-треньор, няма да крия, че бях притеснен. Аз обаче имам пълната подкрепа на ръководството на Лукойл Академик в лицето на г-н Валентин Златев и г-н Тодор Стойков, както и на легенда като Петко Маринов и това ми помогна да се успокоя в хода на срещата. Много ми помогнаха и всички момчета - моите помощници Йордан Янков и Иван Коцев, както и всички мои играчи, които застанаха зад гърба ми и ми дадоха кураж. На тях също благодаря от сърце", бяха първите думи на Георги Давидов след категоричния успех над Ямбол.

"Спечелихме мач срещу корав съперник, който аз безкрайно уважавам и винаги съм уважавал още от състезателните си години. Ямбол е клуб, с който е свързана голяма част от баскетболната история на България и винаги съм имал особени сантименти към този отбор. Да не говорим, че начело на Ямбол е друга легендарна фигура в лицето на Иван Чолаков, който ме кара да изпитвам още по-голям респект и към него, и към усилията, които всички играчи в Ямбол полагат, дори и в такива трудни времена за тях да се борят винаги мъжки, до последно и да знаят как да бранят честта на своята баскетболна школа", каза още новият наставник на шампионите.

 

Мнение изрази и Асен Великов, завършил с 12 точки и 8 асистенции. 

 

"Щастлив съм, че победихме, защото все пак, този мач бе официален дебют на Георги Давидов начело на отбора и беше хубаво да тръгнем с победа, както се и получи. Според мен, напълно закономерно. Подхождаме с уважение към Ямбол, но сме наясно, че те в момента имат проблеми със състава си и за нас беше очаквано да спечелим. По-класният състав сме", коментира след двубоя с Ямбол и капитанът на Лукойл Академик Асен Великов.

 

"Подходихме сериозно към мача. На моменти имахме колебания в защита, но пък компенсирахме със силна игра в нападение. Много се радвам, че срещата се разви добре за нас и накрая имаше време в игра да влязат по-младите момчета, които получиха шанс да се изявят. За тях, както за всички млади баскетболисти подобни минути са безценни по пътя им към израстването", каза още Великов.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day