« Назад

Ясна е програмата за първи кръг на осминафиналите на турнира за Купата на България

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 14/11/2017 11:26
Ясна е програмата за първи кръг на осминафиналите на турнира за Купата на България basketball.bg

 

 

Вече е ясна програмата за първи кръг на осминафиналите на турнира за Купата на България. Двойките бяха определени след жребий в офиса на Българската федерация по баскетбол миналата седмица.

 

Първият мач бе изтеглен за 16 ноември, когато в Правец ще се срещнат отборите на шампиона в А група за миналия сезон Академик София и Черно море Тича. Двубоят е с начален час 19:00.

 

На 22 ноември в зала „Чавдар“ в Троян местният тим посреща Спартак Плевен в 18:00. Ден по-късно, на 23 ноември, в зала „Триадица“ в София Атлетик ще приеме Ямбол в 15:00 ч.

 

Както е известно, на 10 юли Управителният съвет на БФБаскетбол реши да не се провежда Финален турнир за Купа България при мъжете, а срещите да играят в 4 етапа:

– осминафинал (в който не участват отборите, участници в европейски клубни турнири, но с участието на отбори от А група, подали заявка до 30 август 2017 г.), с полудирижиран жребии в една среща и с домакинство на отбора с по-задно класиране;

- четвъртфинали на 27 декември – 3 януари 2018 г. с пълен жребий на разменено гостуване и определяне на домакинството на втория мач с жребий;

- полуфинали - на 14 и 18 февруари 2018 г. на разменено гостуване;

- Финал на неутрален терен на 3 март 2018 г;

 


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day