« Назад

Людмил Хаджисотиров: Голяма роля изигра отсъствието на Ники Върбанов

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 13/11/2017 13:17
Людмил Хаджисотиров: Голяма роля изигра отсъствието на Ники Върбанов basketball.bg

 

Наставникът на Рилски спортист Самоков Людмил Хаджисотиров коментира убедителната победа на своя тим срещу Ямбол, след която самоковци излязоха на първо място в шампионата. 

 

"Мисля, че започваме да навлизаме в добър игрови ритъм, както и играчите да се напасват един към друг, което е и радващо. През първото полувреме смятам, че можехме да се справим по- добре в защита, но поправихме това във втората половина от двубоя.  Голяма роля изигра и отсъствието на Ники Върбанов, който си е фактор в подкошието. Но дори и той да беше на терена аз смятам и се опитвам да убедя играчите, че силата ни е в отборната игра и отборната работа, и именно това ни помага да постигаме победи, както тази днес."

 

За победата на Рилецо говори и капитанът Йордан Бозов, завършил с 13 точки. 

 

"Победа, която може да ни радва само, но и ни задължава  да продължаваме да играем по същия начин. Аз знам, а предполагам и всички, че не може един отбор да продължи да е на 100% през целия сезон и се надявам, че ще успеем да задържим добрата си форма възможно по-дълго. През тази година разликата в нашия отбор е това, че имаме 11 човека, които могат да бъдат заплаха във всеки момент за противниците. Това смея да твърдя, че ще бъде и нашата сила, защото нямаме изявени реализатори и във всеки мач различен човек е точконосител. Не можем да не кажем обаче, че и отсъствието на Ники Върбанов изигра роля, защото той е, може би, най-масивния и голям център в нашия шампионат, а сега го нямаше и ние успяхме да се справим с центровете, които го заместваха, което мисля, че беше и разковничето за тази победа."

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day