« Назад

Шарон Друкер: Започнахме този мач абсолютно безобразно

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 12/11/2017 11:36
Шарон Друкер: Започнахме този мач абсолютно безобразно basketball.bg

 

Стартши треньорът на Лукойл Академик коментира победата на неговия тим срещу Спартак Плевен със 105-78. 

 

"Започнахме този мач абсолютно безобразно. В първите 15 минути от него не показахме нищо от това, което исках да видя и което си бяхме поставили като задача", заяви след победата над Спартак със 105:78 треньорът на Лукойл Академик Шарон Друкер, Той бе доволен от победата, но не и от играта на своя отбор.
"Постепенно нещата влязоха в нашия желан ритъм. Положихме много повече старание, вложихме много повече желание и заиграхме с много по-голяма агресия. След първоначалното отпускане успяхме да се стегнем и да завършим мача по подобаващ за нас начин", допълни израелецът, който вече мисли за тежкото домакинство, което предстои на шампионите в сряда на турския Истанбул за ФИБА Къп.
"Дъстин Уеър пристигна в България в петък вечерта. Той проведе само една тренировка заедно с нас и трябва да му дадем време, за да опознае останалите момчета от отбора, да свикне с тях и да привикне към схемата ни на игра, както и да научи комбинациите, които използвахме. Дадох му време и днес срещу Спартак и искрено се надявам, че той ще ни помогне в оставащите две срещи от групата срещу турския и румънския тим", каза още Друкер.

Победата коментира и Павлин Иванов, който стана най-резултатен за шампионите.
"Трябва да признаем, че не започнахме срещата по на-добрия начин. Можехме да открием мача далеч по-концентрирано, но след по-слабото начало, се събрахме, затегнахме защитата и вдигнахме оборотите, които веднага даде отражение на играта и на резултата", сподели след успеха със 105:78 Павлин Иванов, който стана и реализатор на двубоя със своите 20 точки.
"През второто полувреме вече имахме и много по-висок процент на успеваемост в стрелбата от игра, а освен това заиграхме и доста добре на контраатака, което също се отрази на крайния резултат. В крайна сметка всичко си дойде на мястото. Победихме убедително и това е най-важното. Сега вече всички мислим за европейската битка, която ни предстои в сряда", допълни гардът, който добави и 8 борби към името си в статистиката.

 Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day