« Назад

Асен Николов: Не играхме като отбор през второто полувреме

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 05/11/2017 16:34
Асен Николов: Не играхме като отбор през второто полувреме basketball.bg

 

Селекционерът на Академик Бултекс 99 Асен Николов раздели мача срещу Лукойл Академик на две части. Треньорът сподели, че през първото полувреме пловдивчани са играли по-добре, но през второто те са показали съвсем друго лице. 

 

Поздравявам отбора на Лукойл Академик за победата. Изиграхме добро първо полувреме. Преди почивката играхме така, както искаме – с агресивна защита и бърза игра в нападение. Лично мое мнение, че тогава изпуснахме да решим мача, тъй като ако си бяхме овладели борбите в защита – те имаха 16 борби в атака, можехме да поведем с над 20 точки. През второто полувреме се видя другото ни лице – не играхме като отбор, не си подавахме навреме топката, получи се срив в играта ни, падна ни самочувствието и тонуса. Противникът започна да играе с пълни смени през втората част и ни затрудни със защита. Направихме грешки в нападение, те направиха бързи атаки и свободни шутове. Н Благодарим на публиката, която ни подкрепяше."

 

 Мартин Дурчев, който отбеляза 15 точки за домакините, също изрази своето мнение след срещата. 

 

"През първото полувреме играхме много добре, много агресивно и раздавахме топката. След почивката поздравявам отбора на Лукойл Академик, който заигра със смени. Това се оказа голям проблем за нас и не успяхме да се възползваме от предимствата ни. Спряхме да движим топката, взеха ни много борби в нападение, нямахме бързата игра, която обичаме. Не ми остава друго, освен да поздравя победителите и да кажа, че трябва да си вземем поуките от този мач."

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day