« Назад

Шарон Друкер: Всичко започна от защитата ни

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 05/11/2017 16:24
Шарон Друкер: Всичко започна от защитата ни basketball.bg

 

Треньорът на Лукойл Академик Шарон Друкер отдаде заслуженото на шампионите, след като успяха да спечелят срещу Академик Бултекс 99. Израелецът изрази радостта си от защитата на българските първенци, като коментира, че тя е помогнала за победата срещу пловдивчани. 

 

"Мачът не беше лесен за нас. Изиграхме ужасно първо полувреме. Настроението ни на почивката изобщо не беше добро. Поздравявам играчите си за представянето им през второто полувреме. Излязоха много агресивни и решителни. Играха много добре в защита, дадохме на съперника да отбележи само 22 точки за цялата втора част. Всичко започна от защитата ни, оттам придобихме увереност и  подобрихме и далечната стрелба. Атмосферата на мача бе отлична, благодарим на домакините за гостоприемството, щастлив съм, че си тръгваме с победа."

 

Срещата коментира и Асен Великов, който вкара 11 точки за успеха на Лукойл. 

 

"Поуката ни от този мач е, че трябва да играем здраво още от първата секунда на мача. Това че носим името Лукойл няма да уплаши никой от нашите съперници. Никой няма да ни дава мачовете, трябва сами да си ги взимаме. През първото полувреме играхме безобразно в защита. Трябва да променим това, ако искаме да имаме успехи в Европа. Не сме постоянни през всичките минути на срещата, допускаме много спадове. Сега трябва да спечелим мача с Динамо, за да имаме шанс да продължим напред в евротурнирите. Надявам се там да покажем добра игра още от първите минути."

 

 


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day