« Назад

Проблемите за Черно море продължават

Добави в Svejo
Източник: varnautre.bg 12/10/2017 16:13
Проблемите за Черно море продължават basketball.bg

 

За гостуването на Рилски спортист ще пътуваме със същия състав, с който изиграхме първата си среща срещу “Левски”. В тези три-четири дни нямаше развитие по казуса с картотеките на новите играчи”, заяви треньорът на “Черно море Тича” Дарин Великов.

 

Ние разделили отбора на две групи. Тренираме с играчите, които нямат права, по един начин, с баскетболистите, които участват в мачовете – по друг. Малко е тежка обстановката, че работим с 19-20 баскетболисти. Смятам, че до петък няма да се получи развитие по казуса и ще играем със същия отбор в Самоков”, коментира специалистът.

 

Нещата се движат, държа отбора в състояние, в което трябва да очакваме, че днес може да падне тази забрана и да сме готови да участваме. Страхотно съм доволен от момчетата, които все още нямат картотека. Тренират страхотно, безкрайно мъжки приемат всички неща, възхитен съм от поведението на тези състезатели и от тяхната отговорност. Много лесно в този момент можеха да се огънат, радвам се, че това на никого не минава през главата. Дори и най-лошото да стане да чакаме до началото на ноември, ще го дочакаме и отборът, който с големи усилия създадохме, съм сигурен, че ще дойде моментът да заиграе. На мен ми се иска възможно най-бързо да стане това, на тях също. Много дълго се готвиха за този старт, бяха в много добро състояние, подготовката ни беше насочена за 3-4 октомври. Аз съм оптимист, че нещата ще се получат преди трети ноември”, каза Великов.

 

Всички са ангажирани с първенствата си, имаме контакти за евентуални контроли за некартотекираните състезатели, но засега нямаме резултати”, каза още той.

 

Ако решението в началото на ноември е благоприятно за нас, ние ще съдим ФИБА Европа за пропуснати ползи, за лишаване на много състезатели от право на труд. Имаме контакти в тази посока с адвокати”, каза още той.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day